Külföld
Putyin felköszöntötte Erdogant 
MTI Kép: Reuters
2020. február 26.

Üdvözlő táviratban köszöntötte fel 66. születésnapja alkalmából Vlagyimir Putyin orosz elnök török hivatali partnerét, Recep Tayyip Erdogant – közölte az ankarai orosz nagykövetség szerdán a Twitteren.

Erdogan 1954. február 26-án született. Az Interfax hírügynökség emlékeztetett rá, hogy Putyin október 7-én töltötte be a 67-et.

Az elmúlt hetekben kiéleződtek az ellentétek Moszkva és Ankara között a szíriai Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben kialakult helyzet miatt. Törökország polgári célpontok és török megfigyelőállások elleni támadásokkal vádolta meg a szíriai kormányerőket és szövetségeseiket, követelte Damaszkusztól, hogy vonja vissza csapatait. Az orosz fél ezzel kapcsolatban azt állítja, hogy a szíriai hadsereg a militánsok támadására válaszolt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak elmondta, hogy a szíriai rendezéssel kapcsolatban diplomáciai csatornákon tovább folyik Putyin, Erdogan és Haszan Róháni iráni elnök csúcstalálkozójának előkészítése. Ennek helyéről és idejéről egyelőre nem született döntés.

Hozzátette: a koronavírus megjelenése Iránba hatással lehet arra, hogy a csúcstalálkozót Teheránban rendezzék-e meg. Az „asztanai folyamat” három kezes országa között elfogadott rotációnak megfelelően a következő csúcsot Iránnak kellene vendégül látnia.

Peszkov azt mondta, hogy a Szíria ügyében a legfelsőbb megtartandó orosz–török–francia–német csúcs ügyében „egyelőre nincs újság”.

Most adásban
Téma: Jó ötletekhez mindig van forrás - kerekasztalbeszélgetés az önkormányzatok lehetőségeiről – Tóth János elnök, Jegyzők Országos Szövetsége, Gyergyák Ferenc főtitkár, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, Fekete Katalin kutató, Aladics Sándor ügyvezető igazgatóhelyettes, OTP Bank Nyrt., Vargáné Kaiser Katalin polgármester, Nagyvenyim
Ezt követő adásaink