Életmód
Elhalasztják az idei foci Európa-bajnokságot
hirado.hu Kép: Pixabay
2020. március 17.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a koronavírus terjedése miatt egy évvel elhalasztja a 2020-as nyári labdarúgó Európa-bajnokságot – közölte a norvég labadarúgó-szövetség.

Az európai szövetség 55 tagja kedden videókonferencia keretében tartott egyeztetést a nemzetközi sorozatokról és az Eb-ről. Ezen született megállapodás a nyári Eb, valamint a Bajnokok Ligája még fennmaradó mérkőzéseinek elhalasztásáról.

A kontinensviadal a tervek szerint június 12-én kezdődik Rómában, a július 12-ig tartó tornát 12 városban, köztük Budapesten rendeznék.

Az UEFA kedden még cáfolta az Eb halasztásáról szóló sajtóhíreket.

Az olasz szövetség (FIGC) a napokban kérte a torna elhalasztását. A Serie A küzdelmei ideiglenesen hétfőn a 26. fordulóval értek véget. Arról, hogy befejezik-e a bajnokságot, március 23-án határoz a FIGC. A német labdarúgó-bajnokság klubjai hétfői tanácskozásukon úgy határoztak, legalább április 2-ig szüneteltetik az első- és másodosztály küzdelmeit.

Az Angol Labdarúgó Liga (EFL) pénteken úgy döntött, hogy április 3-ig szüneteltet minden professzionális bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek
Az MLSZ felfüggeszti valamennyi versenyprogramját

Valamennyi labdarúgó-mérkőzés lejátszását felfüggesztették, beleértve az NB I-es mérkőzéseket is.

Következő adásunk
Téma: A kárpátaljai történelmi egyházak szerepe a kárpátaljai magyarság fennmaradásában – Egressy Miklós, görög katolikus esperes
Ezt követő adásaink