Közigazgatás
Dömötör: a kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!
MTI Kép: pixabay
2020. március 20.

Újabb, az idősekhez szóló kisfilmet jelentetett meg a kormány, de ezúttal nem egy tájékoztató filmet, hanem egy felhívást. A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek.

A Facebookon pénteken közzétett videóban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány nevében arra kérte az időseket, hogy maradjanak otthon.

Hangsúlyozta: komoly oka van, hogy ezt kéri a kormány. Mégpedig az, hogy a vírus gyorsan terjed és leginkább az idősek vannak kitéve a súlyos fertőzés kockázatának. Ezért arra kérik az időseket, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy ne kelljen elhagyniuk az otthonukat és ne kelljen kimenniük az utcára.

Dömötör Csaba kiemelte, tudják, hogy ez a vírus mindenki életére nagy hatással van, de ha az emberek betartják a főszabályokat, elkerülhető a nagyobb baj.

A most megjelent idősekhez szóló kormányfelhívást nem csak a televíziókban, hanem az interneten és nyomtatott plakátokon is megjelentetik – ismertette az államtitkár.

Következő adásunk
Téma: Ettől tanévtől a 7. osztályos fiúk is kérhetik az ingyenes HPV elleni oltást – Kásler Miklós miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink