Életmód
Nevet vár a Debreceni Állatkertben született Welsh póni 
Debreceni Állatkert és Vidámpark Kép: Debreceni Állatkert
2020. május 12.

Javában tart a tavaszi bébibumm az ország első vidéki állatkertjében, ahol hétről hétre újabb jövevényekről számolnak be. Legutóbb a welsh pónilovak gyarapodtak 2017 tavasza után egy újabb egészséges utóddal április 29-én.

A vidám és életerős tarka mintázatú kis csődör már megtekinthető a Vidámpark területén található karámban, ahol anyja gondoskodását élvezi. A névadásba az intézmény szeretné bevonni a nagyközönséget is, így várják a névjavaslatokat közösségi oldalukon.

A származását nevében hordozó welsh póniló Wales zord hegyvidékein őshonos, és valószínűsíthetően a kelták által bevitt és az ott eredetileg élő észak-atlanti pónik keresztezéséből alakult ki. Kicsi, de arányos termetéhez az otthonában jellemző domborzati és időjárási viszontagságok következtében rendkívüli szívósság és ellenálló-képesség társul. Világszerte kedvelt lófajta, ideális azoknak a gyermekeknek, akik szeretnének megismerkedni a lovaglás rejtelmeivel. Erre hamarosan a Kultúrpark ismét lehetőséget biztosít, hiszen a kínálatukba tavaly nyáron visszatért pónilovaglás idén június 1-től ismét elérhető lesz.

Következő adásunk
Téma: Nagy jelentőségű agrártémák: földértékesítési program, az osztatlan közös földtulajdonok felszámolása és az öntözésfejlesztés – hallgatói, nézői kérdéseinek megválaszolása - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
Ezt követő adásaink