Belföld
BKV: továbbra is kötelező a maszk 
MTI/BKV Kép: OPH
2020. május 20.

Az utasok számára a szájmaszk viselése ezután is kötelező, a kesztyű használata pedig javasolt – közölte a BKV szerdán az MTI-vel. A fővárosi közlekedési cég azt írta, hogy a kijárási korlátozások feloldása után is ajánlott betartani a távolságtartási szabályokat, amihez a megfelelő járműkapacitást biztosítják.

A járvány lefolyásának kedvező alakulása lehetővé teszi, hogy fokozatosan visszatérjünk a korábban megszokott életünkhöz. A BKV-nál továbbra is teljes felkészültséggel állunk a változó helyzet elé, amihez hatalmas várakozás is társul, hiszen elkötelezettek vagyunk a magas színvonalú közösségi közlekedés biztosítása mellett – áll a vállalat közleményében.

„A korlátozás idején hozott intézkedéseinkkel – járművek napi szintű kiemelt takarítása, fertőtlenítése, kordonozás a buszokon, járművezetőknek biztosított védőfelszerelések – hatékonyan sikerült hozzájárulnunk a járvány terjedésének megelőzéséhez.” – írja a cég.

A BKV közlése szerint közel 10 ezer fő munkavállalója közül mindössze 2 fő betegedett meg igazoltan a COVID-19 vírustól (akik már gyógyultak) és nem tudnak olyan esetről, hogy BKV járművön bárki elkapta volna a betegséget.

Egyelőre megmarad a buszok első üléssorának kordonos elzárása, és továbbra is – a normál időszakban megszokott protokollhoz képest – nagyobb figyelmet fordítanak a járművek takarítására, fertőtlenítésére.


Az intézkedésekről bővebben itt lehet olvasni.

Következő adásunk
Téma: Az egyházi közösségek Kőbányát erősítik – Cseh Zoltán, a kőbányai Szent György plébánia plébánosa, Szilágyi-Sándor Gabriella, a Budapest-Kőbányai Református Egyházközség lelkésze és Benkóczy Péter, a Budapest-Kőbányai Evangélikus Egyházközség lelkésze
Ezt követő adásaink