Külföld
Augusztus 20-ig zárva maradnak az amerikai határok Mexikóval és Kanadával
MTI Kép: Pixabay
2020. július 17.

A koronavírus-járvány miatt augusztus 20-ig zárva maradnak az amerikai határok Mexikóval és Kanadával – jelentette be Chad Wolf amerikai belbiztonsági miniszter csütörtökön.

A miniszter egyúttal üdvözölte az Egyesült Államok „szoros együttműködését” Mexikóval és Kanadával a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, és hatékonynak nevezte az eddigi szigorításokat.

„A szoros együttműködés szomszédainkkal lehetővé tette számunkra a gyors választ a (vírus okozta ) Covid-19-re és a vírus utazások révén történő terjedésének lassítására” – fogalmazott a tárcavezető.

Az Egyesült Államok március 20-án és 21-én zárta le határait a két szomszédos országgal, s azóta havonta hosszabbították a határzárlatot. Mind az északi, mind a déli határokon csakis áruszállítást engedélyeznek.

Az elmúlt napokban az amerikai déli tagállamokban ismét erőteljesen fellángolt a járvány, s ezért – mint Chad fogalmazott – az amerikai, a mexikói és a kanadai kormányzat közös döntést hozott a további határzárlatra.

A mexikói külügyminisztérium már szerdán jelezte a határzár időtartamának meghosszabbítását.

Következő adásunk
Téma: A kárpátaljai történelmi egyházak szerepe a kárpátaljai magyarság fennmaradásában – Egressy Miklós, görög katolikus esperes
Ezt követő adásaink