Életmód
Megrendezik a Balaton-átúszást
BSI Kép: BSI
2020. július 30.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével – a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 38. Lidl Balaton-átúszást 2020. augusztus 1-jén, szombaton megtartják.

Idén nincs lehetőség helyszíni nevezésre

Tekintettel az előnevezők magas számára az esemény napján nem lesz lehetőség helyszíni nevezésre sem Révfülöpön a klasszikus távra, sem Balatonbogláron a Féltávra. Az eseményen csak az előzetesen nevezők tudnak részt venni. Nevezni a 10.000 fős létszámlimit eléréséig, de legkésőbb péntek délig lehet a https://nevezes.futanet.hu oldalon.

Forrás: BSI

A várható időjárás szombatra

A jelenlegi számítások alapján az északkeleti szél a kora reggeli-reggeli órákban megélénkül (25-35 km/h), majd napközben fokozatosan mérséklődik (10-25 km/h) délutántól változó irányúvá válik.

Száraz, napos idő várható, erős napsugárzással. A reggeli hőmérséklet 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul. A reggeli, délelőtti órákban lehet számítani közepes hullámzásra kelet-nyugat irányú vonulattal. A víz hőmérséklete reggel 25, délután 27 fok körül alakul.

További részletek az eseménnyel kapcsolatos időjárásról Országos Meteorológiai szolgálat oldalán találhatók.

Az esemény honlapján több, az idei évre vonatkozó ajánlás található az úszók számára.


Lidl Balaton-átúszás, 5,2 km

Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya, reggel 8-12 óra között
Cél: Balatonboglár, Platán Strand

Lidl Balaton-átúszás Féltáv, 2, 6 km

Rajt és cél: Balatonboglár, Platán Strand 9 óra

További információk a 38. Lidl Balaton-átúszásról a www.balaton-atuszas.hu honlapon találhatók.

A Lidl Balaton-átúszáson rajthoz áll a teljes magyar nyíltvízi úszóválogatott. Rasovszky Kristóf és Olasz Anna a fennálló férfi, illetve női pályacsúcs megdöntésére készül.

Következő adásunk
Téma: Egyedülálló hazai innováció az online földbirtok-értékelés / digitális megoldások a földforgalomban - háttérbeszélgetés – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Sáhó Ákos ügyvezető, Agrotax Kft.
Ezt követő adásaink