Életmód
Éjszakai futást rendeznek a tűzoltók
BM OKF Kép: BM OKF archív
2020. július 31.

A tűzoltók három dolgot nagyon szeretnek: a csapatot, a kihívást és a hagyományaikat. Ennek jegyében sportos és látványos ünnepléssel készül a szombatra a katasztrófavédelem: augusztus elsején, éjszakai fényben, százötven tűzoltó futással tiszteleg a másfél évszázados hivatásos tűzoltóság előtt.A Generali Night Run Budapest eseményre az ország számos laktanyájából érkeznek tűzoltók, hogy közösen teljesítsék a kilenc kilométeres távot a kivilágított, éjszakai fővárosban. A résztvevők közül harmincöten – férfiak és nők, hivatásos tűzoltók, köztük a HUNOR mentőszervezet képviselői, vagyis a katasztrófavédelem futás iránt elkötelezett tagjai – vállalták a nehezített kihívást, ők a csaknem tíz kilogrammos bevetési védőfelszerelésben teljesítik a kihívást.

A mezőny a Várkert Bazár elől startol éjszaka háromnegyed tízkor, a futókat a Lánchíd budai oldalánál a tűzoltózenekar is buzdítja. Várható egyéb látványosság is, így a Dunán a Szent Flórián tűzoltóhajó kíséri a bolyt, a hajó piros-fehér-zöld vízsugárral tiszteleg a sportolók és a kollégák előtt. A katasztrófavédelem fényfestéssel ás vízsugárból alkotott híddal is készül, az eseményhez pedig tartozik egy karitatív akció, ugyanis a futók a teljesítményükkel támogatják a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeit.

Az útvonal érinti az alagutat és a Budai Várnegyedet, az esemény zárása a Várkert Bazárban lesz augusztus elsején éjszaka tizenegy és éjfél között.

Következő adásunk
Téma: A kormány rövid és hosszú távú intézkedései az erdőgazdálkodásban - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Lomniczi Gergely főtanácsadó, Agrárminisztérium
Ezt követő adásaink