Kultúra
Folytatódik a Képmás-estek vakációja
Képmás magazin Kép: Képmás magazin
2020. augusztus 24.

Az idei nyár sem telhet el KÉPMÁS-estek nélkül: a Velencei-tavi víkendet követően augusztus 27. és 30. között a Balaton-felvidéki KŐFESZT keretében és Szentendrén a MANK Galériában, a Szentendrei Régi Művésztelepen szervezett ArtKert összművészeti fesztivál programjain találkozhatunk többek közt a zenei előadóművészet, képző-, film-, és fotóművészet jeles képviselőivel.

A tavaly indult KŐFESZT rendezvénysorozata idén szinte a Káli-medence összes településére kiterjed irodalmi műsorokkal, koncertekkel, kiállításokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel. A fesztiválra a Képmás három izgalmas programmal is készült, amelyek a kővágóörsi Tájháznál lesznek megtekinthetők.

Az „úr hangja” és az „Úr hangja”, avagy a színészi hivatás kifürkészhetetlen útjai

Elsőként augusztus 27-én 16 órától a Tájház Cseh Tamás padján Lázár Csaba Kazinczy-díjas színművész-rendezővel, rádióbemondóval beszélget Szám Kati, a Képmás főszerkesztője hivatásról és hívásról, előadói eszközökről, információátadásról, hangról, zajról és a csendről.

Részletek és regisztráció.

„Úgy élni, mint a fák”

Augusztus 28-án szintén 16 órától Csík János, az élő városi folklórt képviselő Magyar Örökség-, Prima Primissima-és Kossuth-díjas Csík Zenekar alapítója lesz a Képmás vendége, aki Tóth-Fazekas Andreával beszélget zenei pályájáról, hivatásáról, életének meghatározó eseményeiről, élményeiről.

Részletetek és regisztráció.

Megoldások párkapcsolati konfliktusokra

A fesztivál utolsó napján, augusztus 29-én 16 órától párkapcsolati elakadásokról lesz szó. Tóth-Fazekas Andrea beszélgetőtársa Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, akivel humort cseppet sem nélkülöző mód párkapcsolati szituációkat jelenítenek meg, dialógusokat olvasnak fel, s elemeznek.

Részletetek és regisztráció.

Forrás: Képmás magazin

Programok a MANK Galériában

Képek és valóság – mit lát és mit láttat a fotós?

2020. augusztus 28. pénteken, 16 órától a magyar fotóművészet két jeles képviselője lesz a Képmás-estek vendége: Emmer László a legfoglalkoztatottabb hazai fotográfusok egyike, a Képmás magazin címlapfotósa, aki évtizedek óta dolgozik együtt feleségével, Somogyvári Dóra sminkessel és Páczai Tamás, a Képmás képszerkesztője, aki sajtófotósként lett ismert a világ számos pontján készített emlékezetes és expresszív felvételeivel, melyek fókuszában az ottan élők hétköznapjainak bemutatása áll.

A fotográfusokkal Szám Kati, a Képmás főszerkesztője beszélget a művészet és populáris befogadás találkozási pontjairól, emellett szó lesz a divatfotó, a portré-, és a riportfotó készítés mesterfogásairól, filozófiájáról.

Részletetek és regisztráció.

Művészettörténet akciófilmben

Augusztus 28-án 19 órától megtudhatjuk, hogy hogyan lesz egy szórakoztató, animációs akciófilmben elmesélt krimi a vizuális művészet történetének inspiráló felvonultatása. A Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs akció-thriller vetítése előtt a film készítésének kulisszatitkairól, izgalmas párhuzamokról és a kulturális edukáció új formáiról beszélget Szám Kati főszerkesztő Kurdy-Fehér János producerrel.

Részletek és regisztráció.

A zene a tiéd is

Végezetül, augusztus 30-án 16 órától, szintén a MANK Galériában, Szalóki Ági énekesnővel beszélget Szám Kati a zene összekötő szerepéről őseink, gyermekeink és embertársaink vonatkozásában és arról, hogy hogyan tehetjük a muzsikát mindennapi erőforrássá az életünkben.

Részletek és regisztráció.

Az estek ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek a helyek korlátozott befogadóképessége miatt.


A több mint egy évtizedes múltú Képmás-est a magazin értékeinek élményalapú, interaktív, jelen idejű megjelenési formája. A tematika a családra, az emberi kapcsolatokra és a közösségre fókuszál, és fontos eleme a művészi élmény, amely segít a témák komplexebb megközelítésében, érzékenyíti a közönséget, egyben szórakoztató és feltöltő erővel bír. Az estek vendégei ismert szakemberek, művészek, véleményvezérek. Az egyes programok a Média a Családért Alapítvánnyal közös szervezésben valósulnak meg.

-