Életmód
Ismét lesz véradással egybekötött futóverseny
Egy vérből vagyunk Kép: Pixabay
2020. szeptember 2.

Szeptember 6-án, vasárnap rajtol a történelmi Magyarország középpontjáról az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás, ám a koronavírus miatt csak a röszkei határig tart.

A világ megváltozott a koronavírus megjelenése óta, három dolgot azonban a járványidőszakban sem tilos megtenni: lehet vért adni, futni és segíteni másokon. Erről a három dologról szól ez a jótékonysági esemény. „A nemzeti összetartozás évében hiszünk abban, hogy ha 100 évvel ezelőtt a határmódosítások nem szakítottak el minket nemzettársainktól, akkor a vírus sem tud, még akkor sem, ha mindannyiunk biztonsága érdekében most nem léphetjük át a határt.” – közölték a szervezők.

Az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás mottója idén az, hogy állandó siránkozás helyett legyen a sport, a mozgás öröme az, ami összeköt minket. Jótékonykodjunk, adjunk vért és hívjuk fel a figyelmet a határon túli magyarokkal való összetartozásra. A történelmi Magyarország középpontjáról, Szarvasról rajtolnak szeptember 6-án reggel, onnan futnak el Budapestig, majd Kecskemétet és Szegedet érintve az eredeti tervekkel ellentétben, a járvány miatt (csak) a röszkei határig.

Aki vért ad az esemény ideje alatt, vagyis szeptember 6. és 11. között az Országos Vérellátó Szolgálat bármelyik véradó helyszínén, az automatikusan részt vesz egy sorsoláson, amelyen egy kétszemélyes, kétéjszakás wellness pihenést és egy kétszemélyes VIP GOLD belépőt nyerhet a Ferencváros egyik hazai meccsére a Groupama Arénába. A sorsolás az OVSZ budapesti székhelyén lesz szeptember 14-én.

Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki jelen lesz az esemény valamelyik pontján, és vért is ad. Az esemény védnöke Matusovits Andrea OVSZ főigazgató mellett Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki futóként csatlakozik a rajthoz.

-