Életmód
Egész héten ünneplik az állatokat a Debreceni Állatkertben
Debreceni Állatkert Kép: Debreceni Állatkert
2020. szeptember 30.

1931 óta minden évben október 4-én, az állatok védőszentjeként is tisztelt Assisi Szent Ferenc emléknapján tartjuk az Állatok Világnapját, amely piros betűvel szerepel minden állatbarát naptárában, hiszen célja, hogy felhívja a figyelmet valamennyi vadon és emberi gondozásban élő állat védelmének és jólétének fontosságára. Immár sokéves hagyomány, hogy e jeles nap alkalmából a Debreceni Állatkert egy teljes héten át – idén szeptember 29. és október 4. között – tematikus szakvezetésekkel és bemutatókkal igyekszik közelebb hozni a nagyközönséghez az élővilág megannyi csodáját.

Idei újdonságként a látogatók nemcsak az állatokat csodálhatják meg az ünnepi látványetetések során – többek között a mosómedvéket világnapjukon, október 1-jén –, hanem a kulisszák mögé bepillantva azt is megtudhatják, hogyan készül egy-egy különleges lakoma a takarmánykonyhán. Délelőttönként a Nagyerdő Hete programsorozat keretében a Vojtina Bábszínház előadásait is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett délutánonként szakvezetés keretében közelebbről is megismerkedhetnek a Pálmaház egzotikus világával, szemügyre vehetik az állatkert néhai lakóinak reliktumait, és testközelből találkozhatnak Chilivel, a kézből nevelt sárga-kék arával.


A programokon való részvétel normál belépőjegy megváltása esetén díjmentes.

A részletes program itt található.

Következő adásunk
Téma: A kárpátaljai történelmi egyházak szerepe a kárpátaljai magyarság fennmaradásában – Egressy Miklós, görög katolikus esperes
Ezt követő adásaink