Külföld
Marad erre az évre az országos karantén Ukrajnában
MTI Kép: Pixabay
2020. október 14.

Az ukrán kormány a keddi rendkívüli ülésén a hónap végén lejáró országos karantén hatályát december 31-ig meghosszabbította a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében – jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök.

Ezen túlmenően a kormány úgy határozott, hogy a vendéglátóhelyek legfeljebb este tíz óráig tarthatnak nyitva. A kulturális vallási és egyéb tömegrendezvényeken a résztvevők létszáma ezentúl a zöld zónába sorolt településeken legfeljebb ötven, a sárga övezetben harminc, a narancsszínűben pedig húsz fő lehet. Sportrendezvényeket csak nézők nélkül tarthatnak, illetve az egészségügyi minisztériummal kötött külön megállapodás alapján rendezhetnek nézőkkel nemzetközi sportversenyeket.

Az általános és középiskolák számára azt javasolta a kormány, hogy hozzák előre az őszi tanítási szünetet az október 15. és 30. közötti időszakra, utána pedig táv- vagy vegyes oktatási formára térjenek át. A felsőoktatási intézmények számára október 15-től november 15-ig távoktatást javasolt a kabinet, továbbá azt, hogy erre az időszakra a diákok költözzenek ki a kollégiumokból, az árvák, a belső menekültek, a vörös zónába sorolt településen lakók, a külföldi diákok és a munka mellett tanulók kivételével.

Mostantól a legsúlyosabb, vörös besorolást kapják azok a települések, illetve régiók, ahol a megelőző 14 napban a megbetegedések száma meghaladta a 320-at 100 ezer lakosra számítva.

Következő adásunk
Téma: Ettől tanévtől a 7. osztályos fiúk is kérhetik az ingyenes HPV elleni oltást – Kásler Miklós miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink