Kultúra
A cirkuszművészet bemutatására lehet pályázni
MTI Kép: Illusztráció, Pixabay
2020. október 22.

A cirkuszművészet sokszínű világának és szellemi örökségének bemutatására hirdet nyílt pályázatot képző- és iparművészeknek a MANK Nonprofit Kft. (MANK) és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ.

Pályázni lehet új, korábban még be nem mutatott szobrokkal, érmékkel, kisplasztikákkal, domborművekkel, festményekkel, grafikákkal, iparművészeti alkotásokkal, fotómunkákkal, videóinstallációkkal. Egy művész több pályaművet is benyújthat.

A pályázatokat a cirkuszmuveszet@alkotomuveszet.hu e-mail címre várják 2021. január 30. 16 óráig – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A pályázat célja a különböző területeken alkotó képzőművészek megszólítása, a cirkusz különleges hangulata által inspirált új alkotások létrehozása, összművészeti rendezvény megvalósítása és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ műtárgyállományának gazdagítása. A nyertes pályaművekből a tervek szerint 2021-ben rendez kiállítást a MANK.


A pályázat részleteiről az alkotomuveszet.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Következő adásunk
Téma: A kárpátaljai történelmi egyházak szerepe a kárpátaljai magyarság fennmaradásában – Egressy Miklós, görög katolikus esperes
Ezt követő adásaink