Életmód
Az emlőrák korszerű sebészete című szakkönyv már orosz fordításban is megjelent
Emmi Kép: pixabay.com
2020. november 11.

Kásler Miklós, Mátrai Zoltán és Gulyás Gusztáv szerkesztésében jelent meg Az emlőrák korszerű sebészete című orvosi szakkönyv 2015-ben. A kötet később angol, idén pedig orosz fordítást is kapott, hogy nemzetközi szinten szolgálja az onkológiai sebészet fejlődését.

A XXI. században a daganatok biológiai, molekuláris valamint multidiszciplináris kutatásával és kezelésével a betegek túlélésének növelése került előtérbe. Kásler Miklós professzor 1992-2018 közötti intézetvezetése során az emlő onkológia szakmai és tárgyi fejlesztése nagy hangsúlyt kapott az Országos Onkológiai Intézetben. Gyakorló onkológusaként és plasztikai sebészként a nemzetközi trendeket átlátva tudta elősegíteni a szakterület fejlődését.

Az onkoplasztikus emlősebészet hazai elterjesztése céljából, született meg Az emlőrák korszerű sebészete című 500 oldalas szakkönyv közel 50 szerző közreműködésével és több száz fotóval illusztrálva. A kiadvány 2019-ben angol fordításban is megjelent, korunk legnevesebb szakembereinek ajánlásával pedig több tucat országba is eljutott. Idén októberben, alig egy évre az angol nyelvű kiadást követően az orvosi szakkönyv orosz fordítást is kapott. Az új előszóval és epidemiológiai fejezettel kiegészült kiadvány célja a betegek kezelésén túl, hogy Magyarország megmaradjon az onoklógiai szakterület nemzetközi élvonalában.

-