Belföld
Újabb tragédiához vezetett egy lakástűz
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kép: Illusztráció, Pixabay
2020. december 9.

Keddről szerdára virradó éjszaka kigyulladt egy hatvan négyzetméteres faház Biatorbágy külterületén. Az érdi és a törökbálinti hivatásos, valamint a biatorbágyi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes terjedelmében égett.

A tűzoltók több oldalról dolgozva oltották el a lángokat, az épületben egy ember tartózkodott, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Nem kizárt, hogy a fűtőberendezés okozta a tragédiát, de a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják.

A téli hónapokban is fontos, hogy kellően figyeljünk a magunk és otthonunk biztonságára, egyebek mellett azzal, hogy megbízható fűtőberendezést üzemeltetünk. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a készüléket nem rendeltetésszerűen használjuk, ha szabálytalan a kivitelezés, illetve ha elmulasztjuk a tisztítását ellenőrzését. A fűtés hibái miatt jelentős anyagi kárral és esetenként súlyos sérülésekkel járó tűzesetek alakulhatnak ki, amelyek akár tragédiával is végződhetnek.

Kapcsolódó cikkek
Csak az adventi gyertya, ne a lakás égjen!

Nem változik a tendencia: ahogy elkezdődik az ünnepi készülődés, úgy emelkedik meg a lakástüzek száma is.

-