Életmód
Rászorulóknak oszt ajándékcsomagot a katasztrófavédelem
BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kép: katasztrofavedelem.hu
2020. december 10.

Százötven, füst- vagy szén-monoxid-érzékelőt tartalmazó, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által megtöltött cipősdobozt adott át az országos tűzoltósági főfelügyelő a Magyar Vöröskereszt képviselőinek december tizedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A leendő tulajdonosoknak a karitatív szervezet munkatársai juttatják el az ajándékot.Az ajándékok cipősdobozba csomagolásának karácsonyi szokása nem új keletű, évek óta visszatérő momentuma a karácsony előtti adománygyűjtéseknek. Ahogy Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, az OTB ügyvezető elnöke elmondta, a százötven dobozba minden hivatásos tűzoltólaktanya nevében csomagoltak ajándékot. A dobozokban füst- vagy szén-monoxid-érzékelő rejtőzik, de található még bennük édesség, tea, kakaó, cukorkák, állatfigurás ceruza a gyerekeknek, zseblámpa, esőkabát, hasznos figyelemfelhívó mondattal ellátott hűtőmágnes, illetve más apró ajándék. Egy-egy csomag értéke nagyjából tizenötezer forint.

Fotó: katasztrofavedelem.huA dobozokat Sáfár Brigitta, a Magyar Vöröskereszt országos katasztrófavédelmi szakmai vezetője és Molnár András katasztrófakészenléti referens vette át. Mint Sáfár Brigitta elmondta, a dobozokból az ország valamennyi megyéjébe, illetve a fővárosba is kerül, az ajándékot a legrászorultabb családok kapják, kollégái már a jövő héten elkezdik szétosztani azokat.

Mindezek mellett az országos tűzoltósági főfelügyelő átadta azt a kétezer-ötszáz csokoládét is a Magyar Vöröskereszt képviselőinek, amelyet a katasztrófavédelem minden évben eljuttat a MikulásGyárba. Minden darab egy-egy, szenteste szolgálatban lévő tűzoltót szimbolizál. Az édességek csomagolásán az alábbi jótanácsok olvashatóak: „Füstérzékelővel a lakástűz hamarabb észlelhető!” – „A szén-monoxid-mérgezés megelőzhető! Használj te is szén-monoxid-érzékelőt!” – „Több, mint 6500 lakástűz keletkezik évente! Füstérzékelő felszerelésével életet menthet!” – „Tűz esetén hívd a 112-t!”

-