Belföld
Magyar Tavak Fesztiválja a Tisza-tónál
Emmi Kép: Illusztráció, Pixabay
2021. július 31.

Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntötte a „Természet Operaháza” néven, a Tisza-tónál megrendezett Magyar Tavak Fesztivál résztvevőit. A háromnapos eseménysorozatot, amely július 30. és augusztus 1. között várja a látogatókat, a humántárca 90 millió forinttal támogatta.

A Természet Operaháza kezdeményezés több mint fél évtizede a Tisza-tónál indult útjára, és idén a Velencei-tó, jövőre pedig a Balaton térsége is csatlakozik a kezdeményezéshez, amely Magyar Tavak Fesztiválja néven ötvözi a minőségi kultúrát, a testmozgást és a természet szépségeit.

A háromnapos programfolyam keretében az érdeklődők számos zenei műfaj közül válogathatnak. A magas színvonalra garancia a szervezők munkája és a fellépő művészek, akik között ott találjuk többek között Miklósa Erika operaénekesnőt, a 100 tagú Cigányzenekart és sokan másokat.

Latorcai Csaba köszöntőjében rámutatott: a Fesztivál különlegessége az, hogy hazánk népszerű tavainak egyedi természeti környezetében nyújt zenei, kulturális élményt a látogatók számára, miközben mód nyílik az aktív kikapcsolódásra is.

A mai zajos és rohanó világban szükség van harmóniára. Harmóniára önmagunkkal, illetve közvetlen és tágabb környezetünkkel. A Magyar Tavak Fesztiválja ehhez nyújt segítséget, miközben hozzájárul a járvány utáni közösségi élet újraindításnak kiteljesítéséhez is – tette hozzá a közigazgatási államtitkár.

Latorcai Csaba kiemelte, hogy az előadó-művészet kormányzati többlettámogatása a fesztiválok tekintetében 2020-ban mintegy 1 milliárd forintot tett ki. Ez az összeg az idei esztendőben már most meghaladta a 700 millió forintot, és várhatóan az év végéig tovább növekszik.

-