Közigazgatás
Elkészült az Újhegyi sétány
OPH Kép: kobanya.hu
2016. április 29.

Több mint 700 milliós beruházás keretében kapott új külsőt az Újhegyi sétány középső szakasza. A modern közösségi térként újjászülető sétányon megszüntették a szintbéli különbségeket, bővítették a könyvtárat, továbbá új önkormányzati ügyfélszolgálati pontot, piacot és közösségi házat alakítottak ki - sorolta az eredményeket Kovács Róbert polgármester.

Az Újhegyi sétány a helyi húszezres lakótelep főutcája, amely az évek során elvesztette funkcióját. A Rádió Orienten Kovács Róbert polgármester rámutatott, az üzletközpontok elszívták az életet a sétányról. „A beruházással az önkormányzat vissza akarta hozni az életet a területre és egy modern, közösségi teret kívánt kialakítani” - emelte ki a városvezető hozzátéve, a beruházás több mint 700 millió forintból, 510 milliós fővárosi támogatásból valósult meg.

ujhegy2_kobanya.hu.jpg (116 KB)
Fotó: kobanya.hu


A sétány teljesen új burkolatot kapott, vizes elemeket telepítettek, megújították az elöregedett növényzetet és megszüntették a szintbéli különbségeket, eltűntek a sokaknak akadályt jelentő lépcsők. A beruházás keretében bővítették a helyi közintézményeket is: nőtt a könyvtár alapterülete, kialakítottak egy közösségi házat, egy kis piacot és egy önkormányzati ügyfélszolgálati pontot is – sorolta az újításokat a polgármester.

ujhegy_kobanya.hu.jpg (117 KB)
Fotó: kobanya.hu


Az ősszel indult beruházás május végére készül el véglegesen. Az eseményt piknikkel és egy balkáni fesztivállal ünneplik meg – emelet ki Kovács Róbert. A városvezető hozzátette, a sétány megújítása a jövőben tovább folytatódik a két szélső szakaszon. „Önkormányzati forrásból szeretnénk támogatni a homlokzatok megújítását, valamint közösségi programokkal segítjük a lakók érzékenyítését” - zárta szavait a polgármester.-