Közigazgatás
Gyarapodnak a smart tantermek a XI. kerületben
OPH Kép: hir.ma
2016. június 10.

Újbudán is egyre több helyen élvezhetik a diákok az okos tantermek előnyeit. Legutóbb a Teleki Blanka Általános Iskola és az Újbudai József Attila Gimnázium gazdagodott egy-egy ilyen, tabletekkel és kivetítővel ellátott teremmel, melyekről a Rádió Orientnek Hőnyi Gyula, a KözPont Kft. ügyvezetője beszélt.

XI. kerület önkormányzata több céggel is rendelkezik, a KözPont Kft. pedig ezek közül a kerület kommunikációjáért felel. Mindenkori vezetője egyben Újbuda sajtófőnöki tisztjét is ellátja, így a 2014-ben indult SmartSchool programot is végigkíséri. Hőnyi Gyula elmondta, hogy ezek a termek első sorban a tanulóknak szólnak, akik szemmel láthatóan élvezik ezt az újfajta oktatási módszert, ahol tableten cserélnek információt egymással és a tanárokkal. A pedagógusok a beérkezett válaszok alapján könnyebben és gyorsabban fel tudják mérni, hogy ki hol tart a tananyag elsajátításában, és ez alapján állítják össze a kivetítőn megjelenő anyagokat.

honyi_gyula.jpg (81 KB)

Az ügyvezető hozzátette, hogy egyelőre még a tanároknak is új ez az oktatási forma, gyakran még a pedagógusok is ismerkednek a szoftverrel és az eszközökkel, s egyelőre az így elérhető tananyag is szűkös, de cégük egy pedagógiai irodát is fenntart, ahol a tanárok továbbképzésével is foglalkoznak. Hosszú távú céljuk, hogy a kerület mind a 18 iskolájában tudjanak okos tantermeket létesíteni.

Hőnyi Gyula kifejtette, hogy Budapest iskolái a vidékieknél általában több számítástechnikai eszközzel rendelkeznek, ám a géppark jellemzően itt is öreg. A kerület ezen a területen is igyekszik támogatni az iskolákat, nemrég például 750 modernebb számítógépet nyújtottak át az intézményeknek.

A kerületben a hétvégén rendezik meg az utcabál jellegű, kézműves vásárral tarkított családi programot, az Albertfalvi Mustrát. A teljesen nyitott eseményre a legkisebbeket gyermekprogramokkal, a nagyobbakat koncertekkel várják. Június 17-én Újbuda is megemlékezik Bartók Béla születésének 135. évfordulójáról, a B32 Galéria és Kultúrtérben megrendezésre kerülő Bartók és a Folk nevű eseménnyel.

A kormány nemrég jelentette be, hogy nagy, központi kórházak létrehozását tervezi, melyek közül opcionálisan az egyik Újbudán, az Etele téren lenne. Hőnyi Gyula elmondta, hogy a kerület kifejezetten örül az ötletnek, és messzemenőkig támogatja azt. Komoly előrelépés lenne egy ilyen intézmény, ami nem csak a kerületet, hanem egész Dél-Budát kiszolgálná -fűzte hozzá az ügyvezető.

Téma: Smart tantermekkel bővült Újbuda
Vendég: Hőnyi Gyula ügyvezető, KözPont Kft.
A műsort vezeti: Adorján András
00:59 A SmartSchool program és a KözPont Kft. kapcsolata
01:28 A SmartSchool célja
04:57 Miben más az okos tantermes óra?
14:20 Kiemelt programok Újbudán a közeljövőben
16:06 Az Etele téri nagy központi kórház tervei

Most adásban
Téma: Felújítások a Gyöngyike Óvodában és Bölcsődében – D. Kovács Róbert Antal polgármester, Gerőcsné Végh Éva, Mátyusné Szabó Beáta
Ezt követő adásaink