Közigazgatás
Reflexiók címmel látható kiállítás a Kondor Béla Művelődési Házban
OrientPress Hírügynökség (OPH) Kép: 18.kerulet.ittlakunk.hu
2016. január 22.

Reflexiók címmel nyílik kiállítás január 22-én, A magyar kultúra napja alkalmából a Kondor Béla Művelődési Házban – mondta Galgóczy Zoltán kultúráért felelős alpolgármester a Rádió Orienten.

A kerületi művészek 2015. évi Velencei Biennálé által inspirált, válogatott alkotásaiból nyílik kiállítás január 22-én, 17 órakor a Kondor Béla Művelődési Házban. A tapasztalatokra, a látott művekre reflektáltak a kerület művészei, ezekből az alkotásokból született meg a Reflexiók című tárlat.

A 18. kerület önkormányzat évente meghirdeti pályázatát a vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusok, közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek számára. A nyertesek tanulmányi úton vehetnek részt és megismerhetik a kortárs művészet legújabb tendenciáit, hogy ezeket beépítsék Pestszentlőrinc- Pestszentimre művészeti életébe, valamint felfrissítsék szemléletüket. A tanulmányúton résztvevők mellett Árvay Zolta, Ágoston-Papp Gábor, Ágoston-Papp Mónika, Bakos Tamás, Baár Tünde, Bodnár Imre, Krausz Margit, Magyar József, Nagy Ernő, Oszter Dezső, Pogonyi Dávid, Soltész Melinda, Szatmári Ildikó, Szikszai Sándor, Tasnádi Szandra, Teliska Gyöngyi, Török Ibolya, Varga Ferenc munkáit február 14-ig tekinthetik meg a kultúrára szomjazók.

Rendkívül fejlett a kerület kulturális élete, a városrész számos művésznek ad otthont. Pestszentlőrinc-Pestszentimre három művelődési házában rendszeresek az időszakos kiállítások, a Havanna lakótelep közepén található Kondor Béla Művelődési Házban havonta legalább két új tárlat várja az érdeklődőket - ismertette az alpolgármester.

Az önkormányzat a kulturális életre szánt támogatásokból több tíz millió forintot fordít közoktatásra, köznevelésre. Az idén 35 éves Kondor Béla Művelődési Ház idén megújulhat, a tervek között nyílászárócsere, parkettázás és tetőcsere is szerepel.
Ezt követő adásaink