A klímaváltozás is hozzájárulhat a halálozások magas számához a Mount Everesten

A klímaváltozás okozta változékony időjárás miatt különösen sok halálos áldozatot szedett a Mount Everesten az idei hegymászószezon.

Új szuperbaktérium-ölő antibiotikumot fedeztek fel a mesterséges intelligencia segítségével

Új szuperbaktérium-ölő antibiotikumot fedeztek fel a mesterséges intelligencia segítségével - írta a BBC online kiadása.

A sugárkezelés miatt kialakuló fáradtságérzet egyik okát fedezték fel magyar kutatók

Magyar kutatók részvételével fejtették meg a sugárkezelést követően gyakran kialakuló krónikus fáradtságérzet egy okát.

A világ nagy tavainak több mint fele zsugorodott az 1990-es évek eleje óta

Egy friss tanulmány szerint a világ nagy tavainak és víztározóinak több mint fele zsugorodott az 1990-es évek eleje óta.

Már a következő néhány évben átlépheti az 1,5 Celsius-fokos határt a globális felmelegedés

A WMO szerdán közzétett előrejelzése szerint jelenleg 66 százalék az esély arra, hogy 2027-ig átlépjük az 1,5 Celsius-fokos globális felmelegedési küszöböt.

Tihany természeti és épített örökségével ismerkedhetnek meg a gyerekek

Játékos foglalkozásokkal, kézműves programokkal, interaktív kiállításokkal és vezetett sétákkal várják május 28-án, gyereknapon a családokat Tihanyban.

Huszonkétezer induló az idei Ultrabalatonon

Rekordot jelentő 22 ezer nevezés érkezett a pénteken rajtoló XVII. NN Ultrabalatonra, mely Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvénye.

Napfogyatkozás sötétített el egy ausztrál várost

Ritka hibrid napfogyatkozás borított sötétségbe egy ausztrál várost, amikor a Hold egy 40 kilométer széles sávban teljesen eltakarta a Napot - számolt be róla a BBC.

Tizenegy kastélyban alakítottak ki Élet Mentő Pontot

Tizenegy magyar kastélyban és a NÖF központjában alakítottak ki Élet Mentő Pontot defibrillátorokkal - közölte a NÖF ügyvezetője.

Melbourne lett Ausztrália legnagyobb városa, megelőzte Sydney-t

A XIX. századi aranyláz óta Melbourne először előzte meg Sydney-t Ausztrália legnépesebb városaként - írták hétfőn a BBC hírportálján.

Idén akár tizenöt madárfaj költését is nyomon lehet követni online

Az idén akár tizenöt madárfaj költését is nyomon követhetik a nézők élőben az ország legnagyobb madárfigyelő webkamerás oldalán.

KINCS: a kisgyermekes nők 96 százaléka végez otthon láthatatlan munkát

Az anyák többsége hallott már arról, hogy a fizetett munka mellett van fizetetlen, úgynevezett láthatatlan munka, és nagy többségük ismeri a fogalom jelentését is.

A felírt receptek is láthatók az EESZT-felületen

A felírt receptek is láthatók már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót

Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára - közölte a WWF Magyarország az MTI-vel.

Feltérképezték az ayahuasca-főzet agyműködésre gyakorolt hatását

Erős hatást gyakorol az agy több, nagy fejlettségű funkciókért felelős részére is az ayahuasca tudatmódosító hatású főzet - írta a honlapján a Guardian című brit lap.