Hankó Balázs: az egyetemi modellváltás erősíti a versenyképességet

Az elmúlt időszak eredményei bizonyítják, hogy a felsőoktatási modellváltás olyan struktúrát biztosít, amely a versenyképesség erősítését a mindennapok részévé teszi - jelentette ki a felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkár.

Latorcai Csaba: előbb-utóbb jönnek az uniós pénzek

"Biztosak vagyunk abban", hogy előbb-utóbb megérkeznek azok az európai uniós források Magyarországra, amelyek járnak a magyar embereknek és vállalkozásoknak - mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára.

Belügyminisztérium: a pedagógus átlagbér idén bruttó félmillió forint körül alakul

A 2023. évi pedagógus átlagbér bruttó 500 000 forint körül alakul majd, 2024. január 1-jétől pedig átlagosan további 10 százalékkal emelkedik.

Navracsics: az uniós bővítésről szóló rész volt a leglényegesebb az Európai Bizottság elnökének beszédében

Az uniós bővítésről, az európai integrációról szóló rész volt a leglényegesebb Ursula von der Leyen beszédében - jelentette ki Navracsics Tibor.

Gulyás Gergely: minden nehézség ellenére reális a kormány inflációs vállalása

A kormány vállalta, hogy idén egyszámjegyűre csökkenti az inflációt, ez minden nehézség ellenére továbbra is reális - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Navracsics Tibor: 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be Magyarország

Magyarország 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be az Európai Bizottsághoz a helyreállítási alap hitelrészéből - mondta Navracsics Tibor.

PSZ: kritikus mértékű a pedagógushiányv

Kritikus mértékű a pedagógushiány a közoktatásban, az intézményvezetők nyilatkozata szerint jelenleg csaknem 16 ezer pedagógus hiányzik a rendszerből.

Rétvári Bence: megérkeznek a tankönyvek az iskolákba, rendben elkezdődik a tanév

Megérkeznek a tankönyvek az iskolákba, így rendben elkezdődhet az idei tanév - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Orbán Viktor: 2024 a gazdaság növekedésének éve lesz

Míg 2023 az infláció letörésének az éve volt, a 2024-es év a gazdasági növekedés újraindításának az éve lesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Novák Katalin: szükség van példaképekre

Egy nemzetnek szüksége van példaképekre - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-án Esztergomban, a Magyar Szent István Rend és a Magyar Becsületrend átadásakor.

Navracsics: Szent István állama és kereszténysége menedéket nyújtott

A mi feladatunk az, hogy őrizzük az államot és az állam lényegét jelentő nemzetet - mondta Navracsics Tibor.

KIM: támogatja a kormány az egyetemek energiakiadásait

Idén 63 milliárd forint forrást biztosít a kormány a felsőoktatási intézmények energiaár-növekedésből adódó többletkiadásaira - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

Orbán: a multik árspekulánsként emelik az árakat

A multik olyan körülmények között is emelik az árakat, amikor annak semmifajta alapja nincs - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Restaurált hun üstöt adott át Mongóliának a Magyarságkutató Intézet

A Magyarságkutató Intézet szakemberei egy mongol-magyar együttműködés keretében tárták fel és állították helyre a különleges leletet.

Nyilvánosságra hozták a 2023. évi felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este.