Gyeripaszka: az orosz gazdaság meglepően jól viseli a szankciókat

Oleg Gyeripaszka orosz nagybefektető szerint az orosz gazdaság "meglepően jól" viseli az Ukrajna elleni háború miatt elrendelt nyugati szankciókat.

Bild: a német belügyminiszter szavazati jogot adna a menekülteknek

Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter szavazati jogot adna a Németországban élő külföldieknek - írta a Bild című német lap.

Az EU félmillió eurós segélyt mozgósít a líbiai árvíz károsultjainak

Az Európai Unió félmillió eurós (mintegy 200 millió forint) humanitárius segélyt biztosít a legalább 5300 áldottal járó árvíz károsultjai számára - tájékozatott az Európai Bizottság.

Németország importból pótolja a leállított atomerőművek áramtermelését

A német szövetségi statisztikai hivatal szerdai jelentése szerint az idei második negyedévben 7,1 milliárd kilowattórával több elektromos áramot importált Németország, mint amennyit exportált.

Emmanuel Macron Európa meggyengülésének kockázatára figyelmeztetett

A francia elnök Európa és a Nyugat "meggyengülésének kockázatára" figyelmeztetett egy olyan nemzetközi kontextusban, amelyben a hatalmak közötti versengés egyre fokozódik.

Zelenszkij: Ukrajna F-16-os harci gépeket kap Hollandiától

Ukrajna amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépeket kap Hollandiától - jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap közösségi oldalain.

Több mint 80 járatot töröltek Belgiumban a Ryanair pilótáinak sztrájkja miatt

A brüsszeli Charleroi repülőtéren 88, hétfőn és kedden induló vagy érkező Ryanair járatot töröltek az ír diszkont légitársaság pilótáinak sztrájkja miatt.

Szlovéniában fertőző betegség terjed az árvíz sújtotta területeken

A szlovén Országos Közegészségügyi Intézet (NIJZ) fertőző hasmenéses megbetegedéseket regisztrált az árvíz sújtotta észak-szlovéniai Meza folyó völgyében - közölte csütörtökön az STA szlovén hírügynökség.

Robbanás történt egy Moszkva megyei üzemben, sérültek

Robbanás történt szerda délelőtt a Moszkva megyei Szergijev Poszadban található Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem területén, az incidensben 56 ember megsérült.

Árvízveszély van Kelet-Szlovákiában, sok turistaösvény járhatatlanná vált

Árvízveszély keletkezett Szlovákia keleti régióiban a hétvégi heves esők miatt, a Magas Tátrában pedig ki is öntött több patak, ezért számos turistaösvény járhatatlanná vált.

A Horvátországban jelenlévő afrikai sertéspestisjárványra hívja fel a figyelmet a Nébih

A Horvátországban jelenlévő afrikai sertéspestisjárvány (ASP) fokozott körültekintést igényel a turistáknál is - hívta fel az utazók figyelmet Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Hőség - Olaszországban a legmagasabb fokozatú riasztás lépett életbe

Olaszország csaknem egész területét elérte az újabb rendkívüli hőhullám szombaton, amelynek a meteorológusok az antik görög mitológia alvilági révészéről a Kharón nevet adták.

Joe Biden szerint Ukrajna nem áll készen a NATO-tagságra

Joe Biden szerint Ukrajna nem áll készen a NATO-tagságra, és a háborúnak le kell zárulnia, mielőtt a szövetség döntést hozna ebben a kérdésben.

Gyerekek sérültek meg egy londoni iskolában, amelybe autó csapódott

Autó csapódott csütörtökön egy londoni általános iskola épületébe. A balesetben egy gyermek meghalt, a jármű vezetőjét őrizetbe vették. A rendőrség szerint nem terrorcselekmény történt.

Latorcai Csaba vezetésével magyar delegáció látogatta meg Horvátország egyetlen geotermikus erőművét

A magyarországi gazdaságfejlesztési zónákat vezető kormánybiztosokkal tett látogatást csütörtökön Latorcai Csaba Belovár-Bilogora megyébe.